13 Days of Blogmas #5 || Scandinavische Kerst Inspiratie

sccollage

Kerst in Scandinavië is iets speciaals. De witte kerst in het hoge Noorden staat bol van de tradities en gezelligheid. Een versierde kerstboom en een knapperend haardvuur geven na een dag in de sneeuw het ultieme kerstgevoel. Omdat niet iedereen de trip kan maken en dit gevoel kan beleven geef ik je in de volgende blogpost alle tips en tricks om het ultieme Scandinavische kerstgevoel naar hier te halen.

Boom

tree

123456789

De traditionele kerstboom is al een hele tijd passé. Dit jaar kan je kiezen voor een houten exemplaar of je maakt gewoon zelf een boom van takjes, kerstlichtjes of polaroids. Alles kan en alles mag!

Garland

garland

1234

Maak zelf een leuke slinger van sterretjes, huisjes of kerstboompjes. Typerend voor een Scandinavisch interieur zijn de houten elementen met wit accent. Dit zie je hierboven zeker terug.

Boomdecoratie

bal

123456789

Een niet-traditionele boom vraagt ook om niet-traditionele decoratie. Daarnaast is niet iedereen fan van de traditionele kerstversiering. Hierboven zie je alvast enkele leuke voorbeelden om in je boom te hangen. Sommige kan je ook zelf maken, dus ze zijn ook nog eens goed voor de portemonnee.

Andere decoratie

deco

123456789

Hou je van een minimalistisch kerst dan zijn de decoraties hierboven zeker iets voor jou. Wist je trouwens dat kabouters een belangrijke rol spelen in de Scandinavische kerst? Het verhaal van de Amerikaanse kerstman is zelfs gebaseerd op deze kleine mannetjes.

Heerlijke tafelinspiratie

tafel

1234 – 5 – 6

Breng het Scandinavische gevoel niet alleen in je interieur, maar ook op je kersttafel.

Hopelijk heb ik je wat kunnen inspireren met deze post en heb je volop ideeën kunnen opdoen voor je eigen Scandinavische kerst.

Liefs

Birgit ♥

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge